Kuvana jagnjetina sa zeljem

22/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Da spremite jagnjetinu da se topi u ustima je pravo majstorstvo. danas vam predstavljamo jedan fantastičan recept za jagnjetinu sa zeljem i mladim lukom."
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano149
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 500 g
  • zelje - 200 g očišćenog, izblanširanog i oceđenog
  • mladi luk - 3 struka
  • nana - 3 struka - samo listovi
  • biber - po želji
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 2 kašičice
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što izblanširate zelje, sveži listovi bi trebalo da budu oko 500 - 600 grama.

Jagnjetinu operite, prelijte vodom i ostavite da proključa. Posle isipajte vodu i sipajte 1, 5 l tople vode i neka se kuva (sačuvajte bujon).

Izvadite ga iz bujona, osušite meso i kratko propržite u malo ulja.

U istom ulju propržite iseckani luk, zelje i nanu. Dodajte biber po želji, alevu papriku i brašno.

Sipajte 3-4 čaše od bujona i kuvajte dok ne bude gotovo. Možete doliti još bujona ili toplu vodu, ako bude potrebe.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija