Jagnjetina iz rerne - prste da poližeš

22/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Kao deca mnogo smo voleli ovo jelo i uvek bismo polizali tanjir i prste. Zato smo dodali i da poližeš prste."
Priprema20 min.
Kuvanje160 min.
Ukupno180 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano546
  • Pregledi tokom meseca56
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 2 - 3 kg
  • ulje - 150 ml
  • paradajz pire - 100 g dupli koncentrat
  • mladi luk - 2 veze
  • nana - 1 veza
  • zelje - 1 veza
  • so
  • biber - mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetinu isecite na komade, utrljajte biber /najbolje beli/, so i stavite u tepsiju. Prelijte uljem i šoljom vode, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni na 180 stepeni 2 sata.

Izvadite iz rerne i odvojite sos. U sosu prodinstajte mladi luk, nanu i zelje, zajedno sa paradajz pire oko 10 minuta.

Dobijenom smesom prelijte jagnjetinu i stavite u rernu da se zapeče 20-30 minuta na 200 stepeni, dok ne ostane samo "mast".

Kao deca mnogo smo voleli ovo jelo i uvek bismo polizali tanjir i prste. Zato smo dodali i "da poližeš prste".slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija