Ukusno zepečeno jelo sa tikvicama i krompirom

22/04/2017
"Odlična ideja za brzu i laganu večeru, koju ćemo podeliti sa vama, ipak smo prijatelji, zar ne?"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano5 240
  • Pregledi tokom meseca277
  • Pregledi tokom desmice120
  • Rejting-
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i šargarepa se oljušte i iseku na kolutiće. Kuvamo u posoljenoj vodi 15 minuta i ocedimo. Tikvice se oljušte i iseku na tanke kriške.

Pospu se sa malo soli i ostavljaju na 5-10 minuta da se ocedi voda i malo se osuše. U pleh sipamo polovinu krompira i šargarepe.

Pospitamo sa malo soli i sitno iseckanim peršunom. Odozgo se poređaju tikvice, pospe se iseckan mladi luk i biber. Pa novi red preostalog krompira i završavamo tikvicama.

Jaja se umute sa pavlakom za kuvanje. Prelivamo jelo, i viljuškom rasporedimo da upije svuda. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Vadimo pleh i pospipamo jelo rendanim kačkavaljem. Vraćamo u rernu na još 10 minuta dok ne porumeni kačkavalj. Vadi se i seče na kocke i servira sa ukusnim mlečnim sosom. Jedinstveno je, probajte.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija