Dinstani krompir u vatrostalnoj činiji

22/04/2017
"Neverovatno! Prosto stavite krompire u vatrostalnu, začinite i pecite. A nakon toga ješćete ovo ukusno jelo i nećete moći da prestanete "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano5 377
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting-
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, mladi
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • bujon - 250 ml od povrća
  • mirođija - 1 veza
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite krompir na oko 30 minuta u mlaku vodu, nakon toga ih operite dobro. Ostavite ih cele ili isecite krupnije, ako su veći.

Stavite ih u posudu od jenskog stakla. Prelijte bujonom, posolite po ukusu i dodajte maslinovo ulje (možete zameniti i sa 60 g maslaca). Zaklopite posudu, proverite da li nije mokra sa strane i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180-200 stepeni.

Krompir se peče oko 25 minuta. Vadi se i proverava da li su se ispekli dobro. Ako je potrebno dodajemo još vode ili bujona i pečemo još 15 minuta.

Prilikom serviranja se posipa sitno iseckanom mirođijom. Može se dodati i iseckan beli luk za bogatiji ukus.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija