Lenja okupana pita

22/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Ovog jutra baba je bila malo lenja, ali je pita koju je ispekla bila više nego perfektna Pojeli smo je u slast sa jogurtom i kompotom."
Priprema55 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno105 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano14 366
  • Pregledi tokom meseca156
  • Pregledi tokom desmice1
  • Komentarisano2 times
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • voda - 200 ml, mlaka
  • sirće - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 125 g
  • ulje - 125 ml
  • sir - 200 g
  • brašno - 700 g + 100 g za razvlačenje kora
  • voda - 400 ml, hladna za prelivanje pite
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja, mlaku vodu, sirće, so i počnite da dodajete brašno. Treba da dobijete meko testo. Podelite testo na 14 jednakih lopti, pokrijte ih folijom ili krpom i ostavite ih da odmore.

Rastopite maslac i promešajte ga sa uljem. Uzmite jednu loptu, pospite radnu površinu brašnom i počnite da razvijate kore oklagijom. Kora treba da bude velika kao što je velika pita (veličina tepsije oko 30 cm).

Nauljite tepsiju i stavite razvučenu koru, prelijte je kašičicom maslaca i premažite je.

Na isti način razvucite svih 13 kora i na svaku stavljajte kašičicu maslaca i premažite. Na petu koru pospite polovinu sira, stavite još 5 i pospite drugu polovinu.

Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni i odmah je smanjite na 180.

Kada pita bude dobro pečena, izvadite je i prelijte hladnom vodom i vratite je još dvadesetak minuta, dok ne primi svu vodu.

Kada procenite da je gotova, izvadite pitu i ostavite je da odmori 10 minuta i tada je poslužite sa jogurtom.

Garantovan rezultat! Veoma je ukusna!

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (2)

Korisnik#207289
Korisnik#207289
22.06.2018 19:46
odlicna pita
0
0
Korisnik#207289
Korisnik#207289
19.02.2018 20:08
Fantastican recept.
1
0

Pogledaj sve komentare ili napiši komentar

Top recepti