Jagnjeća sarma iz rerne

22/04/2017
"Klasika iz bugarske kuhinje, koja ne traži mnogo pripreme i rezltat je uvek mnogo ukusan "
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte jagnjeći komplet hladnom vodom, kuvajte sve dok ne bude gotovo. Izvadite skuvanu belu, crnu džigericu i srce, sačuvajte bujon od kuvanja. Ostavite iznutrice da se ohlade i iseckajte na male kockice.

Sitno isecite luk i dinstajte u ulju dok ne omekša. Dodajte pirinač, przite dok ne postane providan i stavite sitno iseckane iznutrice. Začinite solju i nanom, dobro promešajte i prebacite u odgovarajući pleh.

Prelijte sastojke sa 6 šolja bujona u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Prelijte smesom od umućenih jaja, brašna i svežeg mleka, vratite ponovo u rernu i pecite još 15 minuta.

Poslužite sarmu toplu ili hladnu sa kiselim mlekom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija