Penjurlija sa sirom i maslacem

23/04/2017
"Veoma lak recept za običnu seosku penjurliju, koja je idealan doručak zauzetih domaćica"
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 901
  • Pregledi tokom meseca469
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja topla
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • jogurt - 1 šolja
  • med - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 supena kašika
  • brašno - 700 g
  • sir - 150 g
  • maslac - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Med se rastvara u toploj vodi zajedno sa suvim kvascem se promeša i ostavimo da se aktivira. Sipamo u brašno, dodajemo so, ulje, jaje i mešamo viljuškom da se dobije lepljivo testo, ne sipamo više brašna.

Ostavlja se da nadođe 30 minuta na toplom, prekriveno krpom. Mažemo pleh uljem i sipamo testo koje se razvuče u plehu.

Odozgo se maže umučenom jajetom, posipa se mrvljenim sirom. Rasporedimo male komadiće maslaca i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta.

Serviramo sa kiselim mleko! Idealan nedeljni doručak!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija