Gibanica sa mnogo listova

23/04/2017
"Pita je strava! Obavezno je probajte!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 612
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 3 supene kašike
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • mast - 250 g
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 400 g
  • žumance - 1 komad za premazivanje
  • za nadev
  • jaja - 5 komada
  • sir - 350 g
  • kiselo mleko - 2 - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Umesimo testo od navedenih sastojaka za testo, bez žumanca. Podelimo na 9 jednakih loptica.

Svaku lopticu razvučemo u pogačicu prečnika 12 cm, namažemo mašći, odozgo stavljamo drugu pitu, ponovo mast i još jednu pitu.

Sve tri stavljamo jednu preko druge i razvlačimo na jednu veliku tanku koru. Stavljamo nadev i uvijamo u rolat.

Sa preostalim lopticama se pravi isto, zalepe se tri po tri i između njih se stavlja mast, poslednja se ne maže, posle se zajedno razvuku, stavlja se nadev i uvija u rolat.

Pitu namažite žumancem sa 2 supene kašike ulja. Peče se dok ne dobije lepu boju.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija