Bakine Uskršnje gurabije

23/04/2017
"Ne postoje gurabije kao bakine i zbog njih toliko mnogo volimo Uskrs "
Priprema50 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno75 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano350
  • Pregledi tokom meseca66
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom. Dodajemo kiselo mleko sa sodom, rastopljenu mast, vanilu i narendanu koru limuna.

Zamesi se meko testo sa prosejanim brašnom.

Podelimo ga na dva dela. Prvi se razvučemo, izrežemo oblike čašom ili obručem prečnika 4-5 cm.

Drugo testo se deli na loptice, oblikuju se fitilji dugi 20 cm i uviju se po sredini.

Poređamo gurabije u pleh namazan uljem, četkicom ih premažemo umućenim belancem.

Posipamo šećerom u prahu, drugi deo mlevenim lešnicima.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju bledo-roze boju.

Ukusni i aromatični!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija