Šarena turšija sa čičokom

23/04/2017
"Šarena turšija za dušu i meze za zimu "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • čičoka - 1 kg
  • karfiol - 2 glavice
  • paradajz - paprike 1 kg (zelene i crvene)
  • šargarepa - 1 kg
  • celer - 10 listova
  • peršun - 1/2 veze
  • za marinadu tegle od tri litra
  • vinsko sirće - do zareza tegle
  • med - 4 supene kašike
  • so - 4 supene kašike
  • šećer - 12 supenih kašika
  • aspirin - 4 - 5 komada
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo čičoku na nekoliko sati pre nego što je sastružete nožem, tako da bude lakše da se skine gornji sloj. Ako je krupnija, isecite je na parčiće. Karfiol se razdvoji na cvetiće, paradajz-paprike se seku na kripnije komade, a šargarepa na debele kriugove.

U tegle od tri litre sipate sirće do zareza, šećer, med i so. Stavite nekoliko zrna bibera i počinjete da ređate svo povrće, pritiskate i između njih stavljate celer i peršun. Dodajete aspirin i sipate vodu, zatvarate i okrećete, svaki dan smenjujete.

Tako jednu nedelju okrećete tegle, nakon toga imate jednu ukusnu šarenu salatu za zimu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija