Slojevita penjurlija sa spanaćem i sirom

24/04/2017
"Ko je rekao da su penjurlije običan doručak. U majstorskim rukama penjurlija može da se pretvori u pravu umetnost "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano324
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 700 g
  • sveže mleko - 400 ml
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • ulje - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • kvasac - 42 g
  • jaja - 1 komad + 1 komad za premazivanje
  • za nadev
  • spanać - 200 g
  • sir - 250 - 300 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi rastvorite kvasac sa šećerom i mlekom. Zajedno sa ostalim sastojcima umesite elastično testo. Ostavite da nadođe, sve dok se ne udvostruči. Podelite ga na 4 loptice. Uzmite jednu koru i tanko je razvucite.

Namažite je malslinovim uljem i pospite sirom i spanaćem. Prekrijte drugom korom, pa nadevom, korom i završite nadevom. Pažljivo se uvija kao paket - dve suprotne strane se skupljaju u sredinu. Lepo se pritisne i okreće suprotno.

Stavite u namazan pleh. Isecite je na trouglove, i na kraju ostavite malo neisečen. Kad nadođe premažite umućenim jajetom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija