Domaći kroasani sa maslacem

24/04/2017
"Šta je sve čovek spreman da uradi, za jedan - dva topla domaća kroasana sa maslacem "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano415
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 250 g
  • maslac - 200 g
  • žumanca - 2 komada za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U svežem mleku rastvaramo kvasac. So i brašno se proseje u posudu i dodaje se šećer. Zamesi se testo. Ostavlja se u namazanoj posudi da nadođe oko 30-40 minuta.

Kad nadođe premesimo i uvijamo u providnu foliju. Stavljamo testo u frižider na 40 minuta. Maslac stavljamo preko providne folije i pravmo kvadratni oblik. Stavljamo ga u frižider pored testa.

Hladno testo se stavlja preko brašnom posute radne površine. Razvija se u obliku krsta. U sredinu stavljamo hladan maslac i uvijemo. Razvlačimo pažljivo u pravougaoni oblik.

Pokreti prilikom razvijanja treba da budu samo napred - nazad. Oblikovani pravougaonik se presavija na tri dela. Uvija se u foliju i osravlja na hladnom malo više od pola sata.

Ova procedura se ponavlja još 5 puta. Ako maslac počne da curi, vraća se na hladno mesto, dok se ne stvrdne. Kod poslednjeg uvijanja ostavljamo 40 minuta. (Ja oblikujem kroasane i ostavljam da odstoje u frižideru i ujutru ih pečem za doručak).

Kroasani se oblikuju tako što razvučemo testo kao pravougaonik. Od njega rasečemo trouglove. Oni se uvijaju, počeći od osnove trougla, do kraja.

Ređamo ih u pleh i ostavljamo na toplom da nadođu 30-40 minuta. Mažemo žumancem. Nakon čega pečemo na 200 stepeni dok ne budu gotovi.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija