Jagnjeća sarma sa prelivom

24/04/2017
"Šta kažete za jednu ukusnu jagnjeću sarmu, koja se brže jede, nego što se priprema. Zato je rezultat uvek odličan!"
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano99
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi skuvamo pluća i srce. Džigericu potapamo na 5 minuta u vrelu vodu, nakon čega je vadimo i sečemo na kockice ili parčiće. Kad pluća i srce budu gotovi, vadimo ih iz bujona i ostavljamo da se ohlade. Kad se ohlade na isti način ih isečemo kao i džigericu.

U velikom tiganju ili šerpi isečemo luk na kockice, dodajemo ulje i dinstamo, nakon čega dodajemo pirinač na oko 2-3 minuta, nakon čega dodajemo sitno iseckan mladi luk, začine i oko 200 ml bujona u kome su se kuvala pluća i srce. Malo dinstamoi dodajemo iznutrice.

Kada se izdinstaju, sipamo sve u pleh i dodajemo preostali bujon, koji treba da bude oko 800 ml, ako nema toliko dodajemo vrelu vodu. Pečemo u jakoj rerni, s vremena na vreme mešajući drvenom kašikom.

Za to vreme pravimo preliv. U posudu razbijemo jaja i lepo ih mešamo viljuškom, nakon čega dodajemo brašno i mešamo sve dok ne dobijemo glatku smesu. Dodajemo kiselo mleko i dva prstohvata soli, mešamo ponovo.

Kada je sarma gotova, vadimo je i prelivamo, vraćamo ponovo u rernu, ali je zapečemo samo odozgo da proumeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija