Torta Danonino

24/04/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Znate da nema ništa od dijete čim vidite ovu tortu "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano601
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • keks - 400 g
  • kiselo mleko - 600 g mleka Danonino (jagoda)
  • maslac - 200 g
  • tečna pavlaka - 500 ml slatke pavlake
  • želatin - 10 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • jestiva boja za kolače - 3 kapi
  • šećer u prahu - 10 kašika
  • bela čokolada - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks zdrobiti ili samleti u brašno. Maslac rastopiti, dodati u keks i dobro promešati. Smesu staviti u kalup za tortu i kašikom pritisnuti da se dobije kora.

Mikserom umutiti kiselo mleko, slatku pavlaku i šećer. Želatin pripremiti prema uputstvu za pripremu sa kesice. Čim želatin naraste, rastvoriti ga u 100 ml toplog svežeg mleka. U njega dodati boju za kolače i promešati.

Želatin dodati u smesu od kiselog mleka, pa sve naliti preko kore od keksa.

Tortu staviti u frižider da odstoji nekoliko sati. Kada se torta stegne, skinuti prsten i posuti narendanom belom čokoladom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija