Torta Danonino

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Torta Danonino
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
24/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
15
"Znate da nema ništa od dijete čim vidite ovu tortu"

Potrebni sastojci

  • keks - 400 g
  • kiselo mleko - 600 g mleka Danonino (jagoda)
  • maslac - 200 g
  • tečna pavlaka - 500 ml slatke pavlake
  • želatin - 10 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • jestiva boja za kolače - 3 kapi
  • šećer u prahu - 10 kašika
  • bela čokolada - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks zdrobiti ili samleti u brašno. Maslac rastopiti, dodati u keks i dobro promešati. Smesu staviti u kalup za tortu i kašikom pritisnuti da se dobije kora.

Mikserom umutiti kiselo mleko, slatku pavlaku i šećer. Želatin pripremiti prema uputstvu za pripremu sa kesice. Čim želatin naraste, rastvoriti ga u 100 ml toplog svežeg mleka. U njega dodati boju za kolače i promešati.

Želatin dodati u smesu od kiselog mleka, pa sve naliti preko kore od keksa.

Tortu staviti u frižider da odstoji nekoliko sati. Kada se torta stegne, skinuti prsten i posuti narendanom belom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: