Pečena jagnjetina sa iznutricama

24/04/2017
"Krto jagnjeće meso na sočnoj sarmici - evo vam još jedan ukusan razlog da nikad ne postanete vegetarijanci "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg i 1/2kg
  • mladi luk - 3 struka
  • nana - nekoliko struka, sveža
  • aleva paprika
  • biber
  • so - po ukusu
  • ulje
  • kravlji masac
  • za jagnjeću sarmicu
  • jagnjeće iznutrice - od pola jagnjeta
  • pirinač - 1 i 1/2 šolje
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • nana - nekoliko strukova
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

U pleh stavljamo oprano i na porcije isečeno jagnjeće meso. Posolimo. Posipamo biberom i alevom paprikom po ukusu. Dodajemo sitno iseckan mladi luk i nanu. Dodajemo sitno iseckan mladi luk i nanu. Prelivamo meso uljem i stavljamo malo maslaca. Sipamo vodu. Uvijamo u foliju za pečenje i pečemo, ali da bude na pola gotova.

Iznutrice dobro operemo i perelivamo toplom vodom. Stavljamo na vatru i kad provri voda, skinemo sa vatre. Vadimo iznutrice iz vode i sitno ih iseckamo.

U šerpu sipamo malo ulja i maslaca i dinstamo mladi luk, dodajemo iznutrice i začine. Sipamo pirinač da se prodinsta i dodajemo 1/2 šolje vode.

Vadimo iz rerne pleh sa mesom, skidamo foliju i prebacujemo iznutrice u pleh sa mesom, pažljivo ređamo nadev sa pirinčem između mesa. Polivamo vodom i pečemo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija