Ezo Gelin Corbasi - Čorba od crvenog sočiva

24/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Probajte ovu neverovatnu i bogatu čorbu i shvatićete i da posna jela mogu biti itekako ukusna "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano271
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i iscedite sočivo, pirinač i bulgur. Stavite ih da se kuvaju u vodi. Kuvajte oko 15 minuta, a u međuvremenu oljuštite i narendajte krompir i dodajte ga u sočivo. Kuvajte još 15 minuta ili dok krompir ne omekša.

Za to vreme naseckajte sitno luk i šargarepu. Ugrejte maslinovo ulje i upržite ih dok ne omekšaju. Dodajte sitno naseckani beli luk, paradajz pire, alevu papriku i biber, nanu i posolite po ukusu.

Promešajte dobro i kuvajte 2-3 minuta. Dodajte jednu kutlaču supe od kuvanog sočiva i dobro promešajte.

Sipajte ovu smesu u šerpu sa čorbom. Promešajte dobro i ostavite da se kuva još 10 minuta na slaboj vatri.

Ako želite da čorba bude ređa, stavite više vode. Kod serviranja, ako volite, pospite malo čilija preko čorbe.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti