Špansko jelo sa leblebijama i čorizom (Potaje)

24/04/2017
"Jedno pikantnije izazovno jelo za obožavaoce meksičke kuhinje, u skladu sa hladnim vremenom!"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • leblebije - 800 g iz tegle
  • čorizo - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • krompir - 2 komada
  • ulje
  • so - ako je potrebno
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje u dubokom tiganju. Sitno isecite luk i stavite da se dinsta.

Izgnječite beli luk i dodajte u luk. Nakon jedne sekunde dodajte i iseckan čorizo. Možete ga zameniti sudžukom.

Oljuštite, operite i krupno isecite krompir. Dodajte i njih.

Iscedite leblebije i properite. Kada je čorizo pržen, stavite prstohvat aleve paprike i leblebije u tiganj.

Sipajte vodu da prekrije sastojke. Kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta. Skinite sa vatre i odvojite jednu kutlaču sa leblebijama i krompirom.

Ispasirajte, vratite u jelo i promešajte.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija