Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Špansko jelo sa leblebijama i čorizom (Potaje)

Špansko jelo sa leblebijama i čorizom (Potaje)

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Špansko jelo sa leblebijama i čorizom (Potaje)
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
24/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jedno pikantnije izazovno jelo za obožavaoce meksičke kuhinje, u skladu sa hladnim vremenom!"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 800 g iz tegle
  • čorizo - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • krompir - 2 komada
  • ulje
  • so - ako je potrebno
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje u dubokom tiganju. Sitno isecite luk i stavite da se dinsta.

Izgnječite beli luk i dodajte u luk. Nakon jedne sekunde dodajte i iseckan čorizo. Možete ga zameniti sudžukom.

Oljuštite, operite i krupno isecite krompir. Dodajte i njih.

Iscedite leblebije i properite. Kada je čorizo pržen, stavite prstohvat aleve paprike i leblebije u tiganj.

Sipajte vodu da prekrije sastojke. Kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta. Skinite sa vatre i odvojite jednu kutlaču sa leblebijama i krompirom.

Ispasirajte, vratite u jelo i promešajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: