Pačetina sa prazilukom i paradajzom

25/04/2017
"Da li je pačetina nova piletina ili smo prosto zavisni od ukusnih jela?"
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pačetina - batak 1 kg
  • praziluk - 4 - 5 struka
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1 tegla
  • peršun - svež
  • brašno - 2 kašičice
  • pačija mast - 3 supene kašike
  • šećer - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pačije batake nekoliko puta, očistimo od peruški, prelivamo vodom. Stavljamo na vatru i kad provri, prosipamo vodu i sipamo čistu toplu vodu.

Meso dobro skuvamo i sačuvamo bujon za kuvanje. U šerpi izdinstamo očišćen praziluk u pačijoj masnoći (3 supene kašike, uzimamo sa vrha bujona) i malo bujona.

Začinimo biberom, solju i alevom paprikom (1 kašičica). Sipamo brašno (2 kašičice) i dodajemo paradajz (1 teglu), šećer (2 kašičice) i bujon od kuvanja (1 šolja).

Jelo kuvamo i nakon nekoliko minuta dodajemo batake, očišćene od kostiju, i iseckan sveži peršun. Kuvamo još nekoliko minuta dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija