Slojevita penjurlija

25/04/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Ovaj recept je pravi hit na internetu! Neverovatno ukusna i laka penjurlija, kakvu su pravile naše bake. Nešto što ne smete propustiti!"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 460
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g svežeg
  • šećer - 1 kašičica
  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 125 g
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 100 g rastopljenog
  • ulje - 100 ml
  • jaja - 1 jaje + 1 belanac
  • žumanac - 1 kom. za premazivanje
  • brašno - 4 šolje + za mešenje
  • sir - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirati kvasac sa šećerom i delom svežeg mleka. Nakon što se aktivira, dodati preostalo sveže mleko, jaje, belance i 1/3 masnoće.

Nakon što je sve dobro umešeno, dodavati postepeno brašno i so, dok se ne dobije mekano lepljivo testo. Ostaviti da naraste oko sat vremena.

Testo podeliti na 4 dela. Razviti rukama dok se ne dobije kora. Namazati maslacem i izmrviti sir.

Uviti u rolat i staviti u pleh, pa malo uviti kore.

Premazati žumancem. Sačekati da ponovo naraste. Peći na 170 stepeni na umerenoj temperaturi, dok gibanica ne porumeni.

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija