Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Koh»Basbusa - Arapski koh

Basbusa - Arapski koh

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5701302k117
Basbusa - Arapski koh
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
25/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Pažnja, pažnja! Ovaj arapski koh je najukusniji koh, koji možete probati"

Potrebni sastojci

  • griz - 350 g, pšenični
  • kiselo mleko - 450 g
  • šećer - 100 g
  • maslac - 50 g
  • kakao - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1 kesica
  • jaja - 2 komada
  • kokosovo brašno - 20 g
  • za sirup
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • limun - 1 komad
  • orasi - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte kiselo mleko, kokosovo brašno, prašak za pecivo, rastopljeni maslac, kakao i vanilu. Promešajte, sipajte griz i ponovo promešajte.

Nauljite kalup sa dnom koje se odvaja prečnika 26 cm. Sipajte masu u kalup. Stavite da se peče dok ne bude gotovo na 180 stepeni.

Ostavite da se ohladi i nasecite na komade.

Napravite šećerni sirup, tako što u kaserolu stavite vodu i šećer, ugrejte i ostavite da proključa, dodajte sok i koru od pola limuna, promešajte i ostavite da se kuva dok ne dobije gustinu sirupa.

Ovim sirupom prelijte koh.

Ostavite koh najmanje 6 sati da primi sirup, najbolje da odstoji preko noći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: