Hrskave tikvice

25/04/2017
"Nova ljubav piva su ove hrskave tikvice, koje po pravilu jedemo uz mlečni sos "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 453
  • Pregledi tokom meseca213
  • Pregledi tokom desmice42
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • brašno - 3 kašike
  • kukuruzno brašno - 3 kašike
  • prezle - 100 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • so
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • crni luk - 1 kašičica, sušen
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i nasecite tikvice na srednje debele trake ili štapiće.
U duboki tanjir stavite prezle, obe vrste brašna, sve začine i promešajte.

U veliki pleh stavite papir za pečenje i premažite ga sa malo maslinovog ulja. Pospite tikvice suvom smesom i rukama ih uvaljajte da se masa zalepi na tikvice.

Rasporedite začinjene tikvice u pleh jednu do druge i prelijte sa malo maslinovog ulja.

Ugrejte rernu na 180 stepeni i stavite pleh u rernu. Ispecite tikvice oko 25 minuta dok ne dobiju zlatnu boju i hrskavu koricu.

Poslužite tikvice sa mlečnim sosom, kečapom ili sosom od rena, možete ih poslužiti kao prilog uz meso ili kao samostalno jelo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija