Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Brzi kolač Agnesa

Brzi kolač Agnesa

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k196
Brzi kolač Agnesa1 / 5
26/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Izvolite, danas častimo brzim kolačem Agnesom, koji je nama omiljen"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • brašno - 250 gr
  • šećer u prahu - 1/2 kg
  • maslac - 100 g, mekani
  • orasi - 250 g, mleveni
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojiite belanca i žumanca. Belanca umutite u sneg sa 5 kašika šećera u prahu.

Meki maslac umutite sa šećerom u krem. Dodajte, kašiku po kašiku, tako što dodajte naizmenično orahe, brašno i umućena belanca.

Postrošite sve sastojke. Pažljivo promešajte. Sipajte smesu u pleh premazan maslacem. Pecite u umereno zagrejanoj rerni na 160-170 stepeni oko 30 minuta.

Preostala žumanca umutite sa 1 šoljicom šećera u prahu dok ne pobele.

Hladan kolač premažite glazurom od umućenih žumanaca. Ostavite u frižider na 24 sata.

Kolač Agnesa se služi isečen na pravougaonе štanglice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: