Krem za posebne prilike

26/04/2017
"Ovaj desert bi bio fantastičan kraj svakog prazničnog događaja "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 655
  • Pregledi tokom meseca83
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • želatin - 4 kašike
  • brašno - 4 kašike
  • sveže mleko - 1 l
  • vanila - 1 kesica
  • sirće - 2 - 3 kapi
  • keks - 1 pakovanje, kakao
  • džem od jagoda
  • čokoladni rolati za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belance od žumanaca, žumancima dodajte 1/2 šoljice šećera i umutite mikserom u penu. Dodajte želatin, brašno, vanilu i 1 šolju hladnog svežeg mleka. Ponovo umutite mikserom.

Zagrejte na vatri preostalo mleko i u njega u tankom mlazu sipajte smesu od žumanaca uz neprestano mešanje. Skuvajte krem i ostavite ga da se ohladi.

Za to vreme umutite sneg od 6 belanaca sa 1 šoljom šećera i 2-3 kapi sirćeta i sneg dodajte u ohlađeni krem. Pažljivo promešajte oba krema.

Na dno svake čaše stavite po jednu kašičicu slatka ili džema od jagoda. Prelijte delom krema, poređajte red keksa i dolijte još krema, poređajte drugi red keksa i završite slojem krema.

Na kraju, ukrasite slatkom od jagoda i čokoladnim rolatima. Ostavite čaše u frižider, da se krem želira.

Ovaj desert je fantastičan kraj svakog prazničnog slavlja.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija