Zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama

26/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Neverovatno i ukusno jelo sa aromatičnim buketom od povrća i začina! Probajte!"
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 971
  • Pregledi tokom meseca169
  • Pregledi tokom desmice39
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, tanjih i dužih
  • tikvice - 2 komada, debljih
  • krompir - 4 komada
  • paradajz - 4 komada
  • beli luk - nekoliko čena
  • maslinovo ulje - 50 - 60 ml
  • soja sos - 4 - 5 kašika
  • so
  • biber
  • origano - 1 kašičica, puna
  • ruzmarin - 1 struk sušenog
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite i isecite na jednake kolutove. Patlidžan posolite i ostavite da se ocedi od gorkog soka. Dobro ih operite i osušite. Isecite beli luk na tanke listiće.

U pravougaonu posudu za pečenje, koju ste prethodno nauljali, ređajte povrće, tako da prvo bude paradajz, krompir, patlidžan i na kraju tikvica. Između njih stavite i listiće belog luka.

Dobro posipajte začine preko, soja sos i preko grančicu ruzmarina. Ravnomerno prelite maslinovim uljem i stavite jelo u umereno zagrejanu rernu da se ispeče.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija