Bakina kaša od koprive

26/04/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Raskošna kaša od koprive sa ukusom dolazećeg proleća - zdrava i mirisna "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 797
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kopriva - oko 300 g (samo vrhovi)
  • ulje - 60 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremiti koprivu. U šerpu naliti oko 1 litar blago posoljene vode i ostaviti da provri. Koprivu dobro očistiti i oprati pod tekućom vodom i staviti u kipuću vodu. Promešati i kuvati oko 10 minuta.

U drugu posudu procediti vodu od koprive i sačuvati je (nemojte bacati vodu jer se u njoj nalazi gvožđe potrebno vašoj krvi) za pripremu kaše. Koprivu oprati u cediljci pod tekućom vodom, blago istiskati i naseći.

Na tiganju zagrejati ulje i upržiti sitno naseckan luk i beli luk dok ne omekšaju. Postepeno dodavati brašno (da se ne bi formirale grudvice) i pržiti do zlatne boje.

Dodati alevu papriku, promešati i odmah (da ne bi zagorela aleva paprika) postepeno naliti vodu od koprive, uz neprestano mešanje. Ukoliko je potrebno, dodatno posoliti i pobiberiti. Kašu kuvati dok ne dostigne željenu gustinu.

Moja baka bi ostavljala kašu da bude malo tečnija, pa bi viljuškom nabola komad hleba i umakala ga u kašu.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija