Katme - seoske palačinke mekane kao duša

26/04/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ove katme - domaće palačinke mekane kao duša su definitivno melem za dušu, a i naziv im nije slučajno takav "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 630
  • Pregledi tokom meseca184
  • Pregledi tokom desmice20
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 kom.
  • so - prstohvat
  • šećer - 1 kašika
  • kvasac - 7 g suvog
  • sveže mleko - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • maslac - 50g kravljeg
  • brašno - za testo gustine kao boza
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko ugrejati i rastvoriti kvasac u njemu sa šećerom. Umutiti jaja, dodati vodu, mleko sa kvascem i prstohvat soli.

Brašno postepeno dodavati, dok se ne dobije smesa gustine kao boza. Smesu ostaviti na toplom, pokriti je folijom ili krpom, sve dok ne udvostruči svoj obim - oko 1 sat.

Ugrejati sač ili tiganj i kutlačom grebati od smese i razlivati u saču, dobro je raspodeliti na dnu i peći dok se ne pojave rupice na površini palačinke. Okrenuti i sa druge strane.

Ukoliko koristite sač, potrebno ga je mazati maslacem pre svakog dodavanja smese, a ukoliko koristite teflonski tiganj to nije neophodno.

Svaku gotovu palačinku mazati rastopljenim maslacem i garnirati po želji, u ovom slučaju ja sam to uradila dvobojnim eurokremom.

Od ove smese sam dobila 20 kom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija