Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk od jagoda sa kiselom pavlakom

Čizkejk od jagoda sa kiselom pavlakom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714550262
Čizkejk od jagoda sa kiselom pavlakom
Fotografije: Rositsa Petrova
5 / 6
26/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Idealni čizkejk je lak, mirisan, ukusan i priprema se lako. Idealni čizkejk je ovaj od jagoda sa pavlakom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 100g
  • indijski orah - 1/3 šolje
  • maslac - 1 pakovanje
  • za krem
  • maskarpone - 300g
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • sveže mleko - 1/3 šolje
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • limun - 1 komad
  • za preliv
  • jagode - 1 i 1/2 šolje, sveže
  • šećer - 5 kašika
  • želatin - 1/2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks i indijski orah. Promešajte ih sa rastopljenim maslacem i napravite koru, koju rasporedite po dnu i zidovima kalupa za tortu. Stavite je u frižider na 1 sat.

Za to vreme u čoper stavite maskarpone, kiselu pavlaku, sveže mleko, šećer i koru od limuna. Ispasirajte i napravite krem. Njega sipajte preko kore i vratite ponovo u frižider.

Očistite i operite jagode. Prepolovite ih i ostavite u metalnu posudu. Preko njih pospite šećer i sačekajte 2-3 sata. Nakon toga jagode ugrejte na slaboj vatri i mešajte masu oko 10 minuta.

Masu skinite sa vatre i sačekajte da se ohladi. Promešajte je sa želatinom, koji ste pripremili prema uputstvu na kesici. Dobro promešajte.

Dajte vremena smesi da se ohladi i nakon toga njom prelijte čizkejk. Vratite u frižider na 7-8 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: