Pečni jagnjeći but za Uskrs

27/04/2017
"Jagnjeće meso tradicionalno prisustvuje na Uskršnjoj trpezi, a pečeni jagnjeći but je prava klasika "
Priprema30 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno160 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 veći
  • voda
  • sirće
  • belo vino
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - u zrnu i mleven
  • aleva paprika - 1 supena kašika, slatka
  • mast
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite i očistite jagnjeći but i potopite u marinadu, pripremljenu od isto količine vode, sirćeta i belog vina.

U marinadu stavite zrna bibera, lovorov list i ostavite bar na 12 sati da se marinira. Sledećeg dana ocedite jagnjetinu iz marinade i špikujte sa zrnima bibera i komadićima lovorovog lista iz marinade.

Lepo posolite i obilno namažite svuda mašću i alevom paprikom. Prebacite ga u namazan pleh i prelijte sa još malo masti, oko 100 ml vina i oko 2 šolje vode.

Stavite jagnjeći but za Uskrs da se peče u umereno ugrejanoj rerni, i s vremena na vreme ga prelivajte sosom. Kad se uhvati korica, pokrijte ga listom aluminijumske folije i dopecite.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija