Jagnjeći but sa krompirom

27/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Hajde, zasucite rukave i uđite u kuhinju. Za pripremu ove jagnjetine ne treba vam nikakva specijalna veština, a neverovatno je ukusna!"
Priprema25 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno175 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 ceo
  • krompir - 1, 2 kg
  • luk - 2 veze mladog ili 2 - 3 glavice crnog luka
  • beli luk - nekoliko čena
  • selen - nekoliko struka
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 6 zrna
  • vino - 1 šolja
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • mast - oko 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeći but dobro utrljajte sa solju, mlevenim biberom, alevom paprikom i otopljenim maslacem. Po želji, možete ga špikovati čenovima belog luka, koje ste isekli na pola.

Stavite ga u nauljanu tepsiju sa strukovima selena, pimentom, 2 lovorova lista, prelijte šoljom vina i stavite da se peče oko 2 sata sa folijom.

Nakon toga u tepsiju dodajte prethodno očišćen, iseckan i začinjen krompir. Ako koristite mladi krompir - stavite ceo.

Sipajte malo vode i vratite sve da se peče bez folije, dok krompir ne omekša. Po želji, dodajte svež ruzmarin za dodatnu aromu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija