Ukusno predjelo od spanaća

27/04/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Toplo predjelo sa dahom proleća, koje će zameniti teške zimske đakonije sa vaše trpeze "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 915
  • Pregledi tokom meseca1864
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Spanać očistiti i dobro oprati. Naseći ga i staviti u vruću posoljenu vodu 15 minuta, da omekša. Skuvani spanać iscediti i oprati hladnom vodom.

U posebnoj posudi zagrejati ulje i na njemu ispržiti kašiku brašna. Dodati isceđen spanać i sveže mleko. Skinuti sa ringle i dodati jedno sveže jaje. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

U vatrostalnu posudu sipati polovinu smese. Odozgo poređati tvrdo kuvana jaja, isečena na kolutiće. Preko njih sipati drugu polovinu smese.

Peći u rerni približno 20 minuta, i nakon toga preliti smesom od umućenog 1 svežeg jajeta, kiselog mleka i brašna. Vratiti ponovo u rernu dok ne porumeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija