Pečeni aromatični jagnjeći but

27/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Već možete da mu osetite aromu, zar ne?"
Priprema6 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno186 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano197
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremtite jagnjeći but za pečenje. Stavite ga u odgovarajuću tepsiju i posolite.

Malo otopite maslac. Dodajte alevu papriku i ostale začine. Promešajte.

Pomoću oštrog noža nekoliko puta probodite but.

Očistite beli luk, uklonite ljusku, ali nemojte da gulite čenove skroz.

U svaki prorez koji ste napravili ubacite čen belog luka, koji ste prethodno isitnili.

But dobro premažite maslacem i začinima.

Sipajte 2-3 šolje mlake vode. Tepsiju dobro prekrijte aluminijumskom folijom.

Pecite jagnjeći but na umerenoj temperaturi oko 3-4 sata.

Na kraju pečenja sklonite foliju i vratite da se meso zapeče dok ne dobije zlatkastu boju.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija