Pileća supa sa zaprškom

28/04/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Svaka pileća supa koja ceni sebe je sa zaprškom, upravo kao ova ovde "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 023
  • Pregledi tokom meseca292
  • Pregledi tokom desmice223
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileće meso - ili pileći batak
  • bujon - za pileću supu
  • luk - 1 - 2 glavice
  • krompir - 1 - 2 kom. (zavisi od doze)
  • šargarepa - 1 po želji
  • voda - 2 litra ili manje, zavisi od doze
  • ulje (po želji)
  • fida - 1 - 2 loptice
  • so - 2 kašičice
  • biber
  • jaja - 1 kom.
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu skuvati, očistiti od kostiju i iskidati na manje komadiće. U drugu šerpu sipati željenu količinu vode, nakon toga dodati meso, a nakon mesa i bujon.

Dodati i luk naseckan na male kockice, krompir i šargarepu (po želji). Ostaviti da se kuva dok se skuva krompir i šargarepa. Nakon što se skuvaju, dodati malo ulja (po želji), so, biber (mleveni) i fidu. Kada se fida malo skuva, supu skloniti sa vatre i sačekati da se malo ohladi.

Napraviti zapršku na sledeći način: u jednu posudu umutiti 2 kašike kiselog mleka sa 1 jajetom i 2 kašike brašna. Smesa treba da bude dobro umućena, bez grudvica.

Nakon toga uzeti malo tečnosti iz supe i postepeno i uz neprestano mešanje je dodati u smesu za zapršku.

Nakon toga zapršku na isti način sipati u supu (postepeno i uz neprestano mešanje, da se suba ne bi presekla). Nakon toga servirati.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija