Punjena vekna

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k268
Punjena vekna
Fotografije: Albena Asenova
2 / 5
28/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Miris ove ukusne pečene vekne će nas razbudite mnogo efektnije od budilnika"

Potrebni sastojci

  • vekna - 1 komad sa semenima
  • maslac - za mazanje
  • kačkavalj - 100 g
  • slanina - 80 g
  • paprika - 1 manja zelena
  • paradajz - 1 komad
  • mladi luk - 1 struk
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Za početak je potrebno da pripremimo veknu. U zavisnosti od posude u kojoj ćemo peći vekne, možemo ih raseći na dva ili tri parčeta.

Na svakom parčetu se iseče gornji deo kao poklopac. Nakon toga se izdubi sredina. Svaki dobijeni čamčić se namaže iznutra s omekšalim maslacem.

Pripremi se nadev seckajući male kockice polovine kačkavalja, slanina, zelena paprika, paradajz i struk svežeg luka. Dodaje se jedno jaje da se spoji i sve se dobro promeša. Dobijenom smesom se pune vekne.

Odozgo se pospe s prethodno narendanim ostatkom kačkavalja. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: