Pile na lovački način

28/04/2017
"Da li neko želi ovo jedinstveno ukusno i sočno pile na lovački način? Nije kasno da ga napravite! Sjajan recept!"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano856
  • Pregledi tokom meseca836
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • paprika - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 150 g, marinirane
  • paradajz - 600 g, iz konzerve
  • šećer - 1 prstohvat
  • crno vino - 150 ml
  • pileći bujon - 60 ml
  • ruzmarin - 2 struka
  • so po ukusu
  • ljuta paprika - 1 komad (može i bez nje)
  • bosiljak - 1 kašičica, suvi
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite pileće batake, posolite i pobiberite i svaki uvaljajte u brašno.

Propržite ih sa svih strana dok ne dobije zlatastu boju i izvadite na kuhinjski ubrus.

Povrće iseckajte na sitno, a pečurke ostavite cele. U istu masnoću u kojoj se pržila piletina stavite luk i beli luk da se kratko proprže, nakon čega dodajte paprike, pečurke i šargarepe.

Promešajte i pržite pet minuta, dodajte vino i ostavite da se krčka još nekoliko minuga da ispari alkohol.

SIpajte bujon, paradajz i stavite prstohvat šećera, pospite začinima i vratite meso u sos.

Stavite poklopac i smanjite ringlu na umerenu temperaturu 30 minuta, dok tečnost ne ispari.

Pri serviranju pospite peršunom, bosiljkom ili ruzmarinom. Po želji u jelo se dodaju sitno iseckane ljute papričice.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija