Rakija od grožđa

29/04/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2460
"Nije samo recept, već veza s prošlošću i nastavak tradicija!"
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano649
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • grožđe - ostatak od proizvodnje vina
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Rakija od grožđa se pravi pri destilaciji grožđane ljuske pri proizvodnji vina. Važno je da se sačuvaju kore, ako nemate mogućnost da ih odmah destilirate.

Izgnječe se i presuju, da izađe vazduh, pokriju se najlonom i pospu peskom.

Da biste dobili veću količinu rakije, u ljuske možete da stavite vodu i šećer odmah nakon točenja vina.

Šećer treba da je potpuno rastvoren u vodi, dok je proporcija na 100 litara vode - 20 kg šećera. Tečnost treba da prekrije ljuske.

Na 20-25 stepeni fermentacija ide brzo - za nekoliko dana.

Nakon toga odmah sledi destilacija. Rakija od grožđa treba da je bar 40 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija