Bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Rakija»Rakija od grožđa

Rakija od grožđa

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214132206
Rakija od grožđa
Fotografije: Atanaska
1 / 5
29/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Nije samo recept, već veza s prošlošću i nastavak tradicija!"

Potrebni sastojci

  • grožđe - ostatak od proizvodnje vina
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Rakija od grožđa se pravi pri destilaciji grožđane ljuske pri proizvodnji vina. Važno je da se sačuvaju kore, ako nemate mogućnost da ih odmah destilirate.

Izgnječe se i presuju, da izađe vazduh, pokriju se najlonom i pospu peskom.

Da biste dobili veću količinu rakije, u ljuske možete da stavite vodu i šećer odmah nakon točenja vina.

Šećer treba da je potpuno rastvoren u vodi, dok je proporcija na 100 litara vode - 20 kg šećera. Tečnost treba da prekrije ljuske.

Na 20-25 stepeni fermentacija ide brzo - za nekoliko dana.

Nakon toga odmah sledi destilacija. Rakija od grožđa treba da je bar 40 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti