Uskršnje kifle

29/04/2017
"Za razliku od običnih kifli, koji po ceo dan vise u tržnom centru, uskršnje kifle se odlikuju ukusom i karakterom "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano624
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u 150 ml hladnog svežeg mleka zajedno sa 1 kašikom šećera i brašnom dok ne dobijete kašicu. Ostavite na toplom. Na sasvim slaboj vatri umutite jaja sa ostatkom šećera dok ne pobele, dodajte ostatak mleka, narendanu limunovu koru i nekoliko kapi ruma (konjaka).

Prosejte brašno u veliku posudu i u njega dodajte narasli kvasac, prstohvat soli, smesu od jaja. Zamesite meko testo, i s vremena na vreme namastite ruke. Skupite testo u loptu, razvucite, ponovo skupite i tako dalje - nemojte ga udarati u radnu površinu.

Rastežite dok se ne istroši masnoća i ne dobije glatko testo. Pospite gotovo testo brašnom, pokrijte ga i ostavite na toplom da naraste dok ne udvostuči obim.

Mesite testo, razvijte i formirajte kifle. Po želji im stavite punjene od slatkog ili slani nadev. Gotove kifle ostavite na toplom da još narastu i stavite da se peku u umereno zagrejanoj rerni. Pre toga ih odozgo namažite umućenim jajetom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija