Punjeni zec s pirinčem i pečurkama pečen u foliji

29/04/2017
"Nećete naći uksunijeg punjenog zeca u rerni, kladimo se u pivo "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Propržite iznutrice u tiganju, nakon toga dodajte pečurke, dok se prže dodajte luk i šargarepu da se izdinstaju.

Dodajte im 200-300 ml vode, alevu papriku, kašičicu soli i pirinač. Kad pirinač nabubri dodajte paradajz pire i začine, biber, selen i nanu.

Zeca začinite solju, biberom i namažete svinjskom mašću, jer je zečije mesto suvo. Napunite unutrašnjost zeca nadevom i zašijete koncem.

Ostatak nadeva sipate u posudu za pečenje i dolijete vodu do polovine zeca. Pokrijete folijom i pečete u rerni na 200 stepeni skoro dva sata.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija