Babina kaša od koprive

29/04/2017
"Ako ima sveže koprive, obavezno pravimo babinu kašu od koprive - em da sačuvamo tradiciju, em zato što je ukusna "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano424
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kopriva - mlada, sveže ubrana
  • luk - 1 zrela glavica (možete da dodate i 3 - 4 struka mladog luka)
  • jaja - 6 - 8 komada
  • sir - 200 - 300 g
  • ulje - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so po ukusu
  • biber
  • selen - svež ili zamrznut
  • nana
  • brašno - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva se opere hladnom vodom. Izaberu se krhki vrhovi i listovi. Iseče se na stino nožem.

U šerpu se nalije voda i doda se iseckana kopriva da provri 10-15 minuta, nakon čega se sipa u cediljku i prebaci se u tekuću vodu.

Ponovo nalijete šerpu s vodom i sipate već opranu koprivu i u nju dodajte prethodno iseckan luk na sitno, ulje, so i alevu papriku.

Ostavite da vri oko 30 minuta, nakon čega možete da ga pasirate mikserom. Dodajte jedno po jedno jaje dok čekate malo da se polu skuvaju i mešajte.

Umutite u posudi brašno s vodim i sipajte u kipuću koprivu da se zgusne.

Stavite začine: biber, selen, nanu i nakraju namrvite sir.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija