Makarone sa piletinom na napuljski način

30/04/2017
"Ovo nije samo pasta, nego jedinstvene makarone sa sočnom piletinom, baš kao što ih pripremaju u Napulju "
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 715
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • makarone - 500 (integralne ili obične)
  • pileće meso - 400 g
  • ulje - 1 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • belo vino - 100 ml
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • kačkavalj - 60 g
  • celer - 1 struk
  • šargarepa - 1 komad
  • peršun - 6 strukova
  • lovorov list - 1 komad
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Makarone se skuvaju u posoljenoj vodi i ocede se. Sipaju se u pleh i pomešaju sa maslacem. Šargarepa, celer i luk se sitno iseckaju i dinstaju u ugrejaom ulju.

Dodaje se sitno iseckan pileći file, i preliva sa pola šolje vode u kojoj je rastvoreno paradajz pire i vino. Posipa se biberom, stavlja se lovorov list i ostavlja na tihoj vatri dok ne ispari tečnost.

Prebacuje se u makarone i posipa rendanim kačkavaljem. Promeša se dobro i peče u rerni na 220 stepeni 25 minuta. Kad se izvadi se posipa iseckanim peršunom i servira odmah.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija