Torta Ferrero Rocher

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2163k214
Torta Ferrero Rocher
Fotografije: marcheva14
1 / 3
02/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Jedna torta, koja neće ostaviti ravnodušnim čak ni one dame koje su najviše motivisane da drže dijetu"

Potrebni sastojci

  • kora
  • jaja - 5 komada, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 7 kašika, kristal
  • kakao - 2 kašike + 1 kašičica
  • brašno - 2 kašike, belo
  • prašak za pecivo - 2 ravne kašičice
  • lešnici - 200 g, oljušteni, mleveni
  • krem
  • maslac - 200 g, na sobnoj temperaturi
  • čokolada - 200 g
  • nutella - 5 kašika, na sobnoj temperaturi
  • napolitanke - 14 komada sa kremom od lešnika
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 160-170 stepeni;

Dva kalupa za tortu prečnika 20-23 cm maksimalno, sa dnom koje se skida, namazani i prekriveni papirom.

Kore:

1. Lešnici se preseku na pola drvenim tučkom, lako je, jer su veom krhki i zapeku se na suvom tiganju na umerenoj ringli na nekoliko minuta ili dok ne puste aromu. Nakon toga se stave u blender i samelji se na krupnije parčiće;

2. Jaja i šećer se umute mikserom dok ne pobele. Kroz veliku cediljku se pažljivo doda brašno, prašak za pecivo, kakao i lešnici, dok se jedan deo njih oko 50 grama odvojii za ukras. Semsa se sipa podjednako u kalupe za tortu;

Peče se na 160-170 stepeni oko 20-25 minuta ili dok čačkalica ne postane suva kad se zabode u centar kora. Ohlade se na rešetki.

Krem:

Čokolada se istopi na pari. Ohladi se do sobne temperature.

Maslac se umuti mikserom dok ne posvetli i dodaje mu se kašika po kašika čokolade dok se ne potroši. Dodaju se rukom smrvljene napolitanke i kašika po kašika nutele. Pažljivo se meša špatulom dok ne postane homogeno.

Sklapanje kora:

Potpuno ohlađene kore se oslobode papira i seku se na po dva dela - ukupno 4 ploče. Prva ploča se postavi na poslužavnik za tortu i namaže se delom krema i ređaju se ploča - krem, ploča - krem, dok se odozgo namaže kremom.

Izdvojeni lešnici se zalepe sa strane na tortu. Odozgo se ukrasi sa nekoliko Ferrero Rocher bombona. Torta se stavi u frižider na minimum 4 sata. Pre serviranja se izvadi 15 minuta ranije, da se otpusti i iseče se nožem potopljenim u toplu vodu i osušenim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: