Torta Ferrero Rocher

02/05/2017
"Jedna torta, koja neće ostaviti ravnodušnim čak ni one dame koje su najviše motivisane da drže dijetu "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 360
  • Pregledi tokom meseca64
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kora
  • jaja - 5 komada, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 7 kašika, kristal
  • kakao - 2 kašike + 1 kašičica
  • brašno - 2 kašike, belo
  • prašak za pecivo - 2 ravne kašičice
  • lešnici - 200 g, oljušteni, mleveni
  • krem
  • maslac - 200 g, na sobnoj temperaturi
  • čokolada - 200 g
  • nutella - 5 kašika, na sobnoj temperaturi
  • napolitanke - 14 komada sa kremom od lešnika
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 160-170 stepeni;
Dva kalupa za tortu prečnika 20-23 cm maksimalno, sa dnom koje se skida, namazani i prekriveni papirom.

Kore:
1. Lešnici se preseku na pola drvenim tučkom, lako je, jer su veom krhki i zapeku se na suvom tiganju na umerenoj ringli na nekoliko minuta ili dok ne puste aromu. Nakon toga se stave u blender i samelji se na krupnije parčiće;

2. Jaja i šećer se umute mikserom dok ne pobele. Kroz veliku cediljku se pažljivo doda brašno, prašak za pecivo, kakao i lešnici, dok se jedan deo njih oko 50 grama odvojii za ukras. Semsa se sipa podjednako u kalupe za tortu;

Peče se na 160-170 stepeni oko 20-25 minuta ili dok čačkalica ne postane suva kad se zabode u centar kora. Ohlade se na rešetki.

Krem:
Čokolada se istopi na pari. Ohladi se do sobne temperature.

Maslac se umuti mikserom dok ne posvetli i dodaje mu se kašika po kašika čokolade dok se ne potroši. Dodaju se rukom smrvljene napolitanke i kašika po kašika nutele. Pažljivo se meša špatulom dok ne postane homogeno.

Sklapanje kora:
Potpuno ohlađene kore se oslobode papira i seku se na po dva dela - ukupno 4 ploče. Prva ploča se postavi na poslužavnik za tortu i namaže se delom krema i ređaju se ploča - krem, ploča - krem, dok se odozgo namaže kremom.

Izdvojeni lešnici se zalepe sa strane na tortu. Odozgo se ukrasi sa nekoliko Ferrero Rocher bombona. Torta se stavi u frižider na minimum 4 sata. Pre serviranja se izvadi 15 minuta ranije, da se otpusti i iseče se nožem potopljenim u toplu vodu i osušenim.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija