Keks torta Šantili

02/05/2017
"Ne trebaju Vam specijalna znanja iz poslastičarstva da pripremite ukusnu keks tortu. Samo volja i tačan recept. "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano758
  • Pregledi tokom meseca101
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - po 1 pakovanje belog i braon keksa
  • žumance - 3 komada
  • sveže mleko - 800 ml
  • brašno - 4 - 5 kašika
  • šećer - 200 g
  • vanila - 5 kesica
  • slatka pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite krem od vanile. Umutite žumanca, brašno i šećer dobro mikserom, a nakon toga dodajte mleko i vanile i kuvajte dok se ne zgusne. Na ovaj način neće se stvarati grudvice brašna.

Umutite u posudi pavlaku u sneg. Sačekajte da se krem od vanile ohladi i pažljivo ga promešajte sa umućenom pavlakom.

U kalup sa pokretnim dnom poređajte keks, koji prethodno potopite u mleko. Beli keks, krem, kakao keks, krem i tako dok ne potrošite sve.

Ostavite malo krema za ukras. Ostavite kalup u frižider da se torta stegne oko 2-3 sata, izvadite je i okrenite na tanjir.

Dodajte krem odozgo i poravnite ga, možete narendati i malo čokolade.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija