Keks torta Šantili

Natali TihovaNatali Tihova
Šegrt
531736511
Keks torta Šantili
Fotografije: Natali Tihova
2 / 3
02/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ne trebaju Vam specijalna znanja iz poslastičarstva da pripremite ukusnu keks tortu. Samo volja i tačan recept."

Potrebni sastojci

  • keks - po 1 pakovanje belog i braon keksa
  • žumance - 3 komada
  • sveže mleko - 800 ml
  • brašno - 4 - 5 kašika
  • šećer - 200 g
  • vanila - 5 kesica
  • slatka pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite krem od vanile. Umutite žumanca, brašno i šećer dobro mikserom, a nakon toga dodajte mleko i vanile i kuvajte dok se ne zgusne. Na ovaj način neće se stvarati grudvice brašna.

Umutite u posudi pavlaku u sneg. Sačekajte da se krem od vanile ohladi i pažljivo ga promešajte sa umućenom pavlakom.

U kalup sa pokretnim dnom poređajte keks, koji prethodno potopite u mleko. Beli keks, krem, kakao keks, krem i tako dok ne potrošite sve.

Ostavite malo krema za ukras. Ostavite kalup u frižider da se torta stegne oko 2-3 sata, izvadite je i okrenite na tanjir.

Dodajte krem odozgo i poravnite ga, možete narendati i malo čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: