Jaja na Panađurski način

02/05/2017
"Fantastičan recept iz okoline Bugarskog grada Panađurište, koji je odavno prešao granice svoje regije, pa i zemlje "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 547
  • Pregledi tokom meseca1547
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 - 6 komada
  • sir - 200 g
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • slatka aleva paprika - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu da provri i dodajte sirće. Čim provri, smanjite ringlu i razbije sasvim nisko jedno po jedno jaje. Možete da ih razbijete u kutlaču i tako da ih spuštate u blago kipuću vodu. Pazite da se jaja ne zalepe za dno ili jedno za drugo. Kuvajte ih do željene tvrdoće žumanca.

Zagrejte ulje na ringli, dodajte alevu papriku i brzo mešajte na kratko da ne zagori. Beli luk izgnječite ili iseckajte na sitno.

U dva tanjira izmrvite malo sira, stavite po tri jaja, po 2-3 kašike kiselog mleka, odozgo ponovo izmrvite sir i prelijte obe porcije zaprženim uljem.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija