Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Kokosove štanglice sa krem karamelom

Kokosove štanglice sa krem karamelom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Kokosove štanglice sa krem karamelom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
02/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Zaista, sa samo 3 namirnice ponekda mogu da nastanu čuda..."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 150g + 50 g za karamel
  • kokosovo brašno - 120 g
* merne jedinice

Način pripreme

Karamelizujte šećer za karamel i sipajte ga u pleh u kome ćete peći. Možete iskoristiti malu pravougaonu posudu.

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte lako ugrejano mleko, kokosovo brašno i promešajte. Sipajte smesu preko karamela i posudu stavite u drugu veću posudu.

Ulijte vodu u veću posudu do sredine posude u kojoj je smesa. Pecite na 170 stepeni oko 50 minuta. Za vreme pečenja, kokos će isplivati na površinu i formiraće koru. Kada dobije prijatnu preplanulost, proverite drvenim štapićem da li je krem gotov.

Ako još uvek nije pečen, pokrijte folijom da ne izgori kokos. Gotov i ohlađen kolač stavite preko noći u frižider i sutradan ga okrenite.

Pospite kokosovim brašnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: