Svinjetina sa graškom

02/05/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Jedan recept za tradicionaliste. Brzo, lako, ukusno!"
Priprema15 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 214
  • Pregledi tokom meseca64
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg
  • luk - 3 - 4 glavice
  • paradajz - 2 crvena ili 2 kašike paradajz pirea
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • bujon - 500 ml
  • grašak - 1 i 1/2 kg (2 konzerve)
  • paradajz - 4 - 5 komada crvenih
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjetinu pod mlazom hladne vode i isecite ga na komadiće ili veće komade. Propržite ga u malo zagrejanog ulja. Dodajte sitno iseckan luk i propržite ga u ulju, u kom se pržilo meso.

Luk pržite dok ne porumeni, pa zatim dodajte 1 - 2 sitno iseckana paradajza ili 2 kašike paradajz pirea. Promešajte i dodajte alevu papriku. Kada je zaprška gotova, vratite svinjetinu i sipajte vruć bujon, posolite i ostavite da se kuva.

Kada je meso poluskuvano, dodajte očišćeni grašak. To bi trebalo da bude oko 20 - 25 minuta pre nego što jelo bude gotovo. Čim jelo počne da vri zajedno sa graškom, dodajte 4 - 5 paradajza iseckanih na kockice.

Posebno stavite brašno sa 1 kašikom ulja i malo ga razredite sosom od svinjetine sa graškom. Zatim dodajte jelu i polako promešajte. Možete ostaviti jelo da se kuva još nekih 8-10 minuta na tihoj vatri ili ga isipajte u tepsiju i stavite da se zapeče.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija