Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjetina sa graškom

Svinjetina sa graškom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714550262
Svinjetina sa graškom
Fotografije: Admin
1 / 7sa Videom
02/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Jedan recept za tradicionaliste. Brzo, lako, ukusno!"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg
  • luk - 3 - 4 glavice
  • paradajz - 2 crvena ili 2 kašike paradajz pirea
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • bujon - 500 ml
  • grašak - 1 i 1/2 kg (2 konzerve)
  • paradajz - 4 - 5 komada crvenih
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjetinu pod mlazom hladne vode i isecite ga na komadiće ili veće komade. Propržite ga u malo zagrejanog ulja. Dodajte sitno iseckan luk i propržite ga u ulju, u kom se pržilo meso.

Luk pržite dok ne porumeni, pa zatim dodajte 1 - 2 sitno iseckana paradajza ili 2 kašike paradajz pirea. Promešajte i dodajte alevu papriku. Kada je zaprška gotova, vratite svinjetinu i sipajte vruć bujon, posolite i ostavite da se kuva.

Kada je meso poluskuvano, dodajte očišćeni grašak. To bi trebalo da bude oko 20 - 25 minuta pre nego što jelo bude gotovo. Čim jelo počne da vri zajedno sa graškom, dodajte 4 - 5 paradajza iseckanih na kockice.

Posebno stavite brašno sa 1 kašikom ulja i malo ga razredite sosom od svinjetine sa graškom. Zatim dodajte jelu i polako promešajte. Možete ostaviti jelo da se kuva još nekih 8-10 minuta na tihoj vatri ili ga isipajte u tepsiju i stavite da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: