Način pripreme
Operite svinjetinu pod mlazom hladne vode i isecite ga na komadiće ili veće komade. Propržite ga u malo zagrejanog ulja. Dodajte sitno iseckan luk i propržite ga u ulju, u kom se pržilo meso.
Luk pržite dok ne porumeni, pa zatim dodajte 1 - 2 sitno iseckana paradajza ili 2 kašike paradajz pirea. Promešajte i dodajte alevu papriku. Kada je zaprška gotova, vratite svinjetinu i sipajte vruć bujon, posolite i ostavite da se kuva.
Kada je meso poluskuvano, dodajte očišćeni grašak. To bi trebalo da bude oko 20 - 25 minuta pre nego što jelo bude gotovo. Čim jelo počne da vri zajedno sa graškom, dodajte 4 - 5 paradajza iseckanih na kockice.
Posebno stavite brašno sa 1 kašikom ulja i malo ga razredite sosom od svinjetine sa graškom. Zatim dodajte jelu i polako promešajte. Možete ostaviti jelo da se kuva još nekih 8-10 minuta na tihoj vatri ili ga isipajte u tepsiju i stavite da se zapeče.