Grčki sos od belog luka - Skordalia

01/05/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Ovaj jedinstveni sos od belog luka je idealan za meso, ribu i tikvice"
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano835
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk ispresovati, pa dodati so u prezle. Umesto prezli može se koristiti i sredina hleba, prethodno natopljena vodom i dobro isceđena. Smesu promešati.

Postepeno dodavati sirće i maslinovo ulje, neprestano mešajući. Smesu dobro ispasirati, može i u avanu.

Po želji se mogu dodati tucani ili mleveni orasi.

Grčki sos Skordalia odgovara mesu, prženoj ribi ili tikvicama.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti